Polis, âfet derecesinde bir olayı engelledi

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 15 Eylül 2009 07:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul Valisi Muammer Güler, emniyetin yaptığı son operasyonla gençlik için afet derecesinde büyük bir olayı engellediğini söyledi.

Güler, Tuzla ve Pendik'teki uyuşturucu imalathanelerine yapılan operasyonlarda uyuşturucu hap imalatında kullanılan 400 kilogram amfetamin, 3 ton amfetamin maddesi üretilebilecek 36 ton kimyasal madde ele geçirildiğini açıkladı. Söz konusu miktarın Türkiye'de bugüne kadar ele geçirilen toplam amfetamin miktarının 4 katı olduğunu belirten Güler, "Tespit edilen imalathanelerde, yurtdışında hammaddesi temin edildikten sonra amfetamin haline dönüştürülen ve piyasa değeri 2 milyar TL olan 200 milyon adet captagon yapılabilecek miktarda uyuşturucu madde ele geçirilmiştir." dedi.

İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın ile Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nde açıklama yapan Vali Güler, yapılan operasyonlarda, yakalanan şüpheliler arasında yabancı uyruklu kişilerin de bulunduğunu vurguladı. Güler, yurtdışı bağlantıları olan ve Ortadoğu ülkelerine gönderilmek üzere uyuşturucu madde imalatı yapan geniş kapsamlı organize bir suç örgütünün deşifre edildiğini ifade ederken, yakalanan kişilerin üzerlerinde ve bulundukları adreslerde yapılan aramalarda, 5 tabanca, 1 pompalı tüfek ile 18 bin Euro ele geçirildiğini kaydetti.

GÜVEN TİMLERİ

OKUL ÖNLERİNDE NÖBETTE

Açıklamanın ardından gazetecilerin sorularını cevaplayan İstanbul Valisi Güler, bir gazetecinin, "Okullar açılırken, okul önlerinde uyuşturucuya karşı ne gibi önlem alındı?'' şeklindeki sorusuna şu karşılığı verdi: "Gençlerimizi ve çocuklarımızı okul önlerinde 'torbacı' diye tabir ettiğimiz satıcı kişilere karşı korumak için her türlü önlemi aldık. Uyuşturucuya karşı gençlerimize ve çocuklarımıza bilinçlendirme projesiyle, kendilerine nasıl yaklaşıldığını ve bu kişilerden nasıl korunacaklarını içeren bilgilendirme seminerleri düzenlenerek broşürler dağıtılacak. Güvenlik timlerimizle de okul önlerinde her türlü güvenliği sağlayacağız.''

İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın da İstanbul'un 250 ayrı noktasında güven timleri görevlendirildiğini söyledi. Çapkın, çalışmalar 5 bin 719 bağımlı ve sokak satıcısı hakkında yasal işlem yaptıklarını kaydetti. GÜRKAN TUZLU

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber